te sorter og sortiment grøn te, oolong te, sort te, hvid te

Den Kinesiske butik fører et bredt udvalg af traditionelle te sorter i vores sortiment.

Tedrikning har været kendt i mere 3000 år i Kina, mens det først var omkring år 1750,  at te blev værdsat i  Europa. I dag findes te i mange varianter og med forskellige smagsgivere – og te er (næst efter vand) den væske, der drikkes mest af i verden.

Te klassificeres normalt i 4 kategorier, hver med yderligere mulighed for en række underkategorier, afhængigt af fremstillingsproces, tørringstid og dyrkningssted.

Te sorter og sortiment

Grøn te:
– Tørrede grønne teer (fx vore varianter Chun Mee og Gunpowder)
– Særlige grønne teer (fx vor variant Pi Lo Chun)
– Dampede grønne teer (fx vor variant Sencha)
– Pulveriserede grønne teer (fx vor variant Matcha)
– Aromatiserede grønne teer (fx vore varianter af Jasmin te)

Sort te:
– Fermenterede teblade (fx vor variant China Black Tea)
– Aromatiserede sorte teer

Oolong te:
– Halvfermenterede teblade (fx vor variant Oolong Se Chung)

Hvid te:
– Friske skud på tebusken plukket før blomstring
– Pressede hvide teer (fx vor variant Pai Mu Tan)

I Den Kinesiske Butik fører vi udelukkende te i forseglede emballager. Dette garanterer at du altid vil kunne nyde den mest friske te, som ikke er blandet og iltet i store åbne salgsudstillinger, hvor aroma og duft let vil være forduftet.

Endvidere foretrækker vi at føre rene teer  uden tilsætninger af duftolier eller lignende.
Vores ældste leverandør, er også Kinas ældste og største producent af te, med en høj kvalitetskontrol samt en Autentic Verification label på hver enkelt teindpakning.

Te brygning

Når du skal brygge en kop te anbefaler vi at gøre som kineserne.

Put den mængde te der kan være mellem tre fingre i en tepotte, hæld 70-80 grader varmt vand på og drik teen når bladene falder til bunds. Man kan for de fleste teers vedkommende godt brygge flere kander te på de samme blade. Det er blot et spørgsmål om ikke at overdosere mængden af teblade. Kineserne lader ikke te trække et vist antal minutter for derefter at smide tebladene ud. De doserer blot en mindre mængde teblade til tepotten og lader bladene blive i. På den måde kan du nyde mere te samtidig med at du sparer på budgettet.
I det hele taget har vi altid lyttet til vore kinesiske leverandører med hensyn til udvælgelsen af te typer, da de naturligvis har den største viden om te.