Beskrivelse
Brugen af spisepinde har været kendt i Kina i flere tusinde år og spiller en afgørende rolle i den asiatiske madkultur. I dag er spisepinde udbredt som det traditionelle bestik i Kina, Japan, Korea, Vietnam og Thailand
Skeen var dog det først udviklede køkkenredskab i Kina, men i takt med at man begyndte at dyrke hvede og senere ris, blev skeen udkonkurreret af spisepinde.
Spisepinde er et par lige lange pinde, tilspidsede eller afrundede i den ene ende. Traditionelt bliver kun højre hånd benyttet til brugen, selv for venstrehåndede.
På vore breddegrader finder flere det vanskeligt at beherske spisepinde – der er dog masser af vejledning på nettet om brugen, f.eks her hvor det almindelige greb er visualiseret. Og naturligvis er YouTube oversvømmet med korte instruks film.
Spisepinde bliver overalt i verden betragtet som meget hygiejniske, da muligheden for at overføre bakterier er minimale.
Spisepinde skal vaskes af i hånden.
Vore spisepinde i traditionelle materialer som træ og bambus fortjener at blive benyttet sammen med en holder til pindene i samme materialer
Spisepinde holdere
5 stk Spisepinde holder i træ med klassiske motiver
Længde 7 cm, bredde 1,5 cm, kr 50,-
5 stk. Spisepinde holder i bejdset træ, udformet som blad
Længde 5,5 cm, bredde 2 cm, kr. 50.-
5 stk. Spisepinde holder i bejdset træ, enkel blok
Længde 5,5 cm, bredde 1,2 cm, kr. 50.-
Se vores brede sortiment af spisepinde her:
https://denkinesiskebutik.dk/vare-kategori/spisepinde/