Beskrivelse
Brugen af spisepinde har været kendt i Kina i flere tusinde år og spiller en afgørende rolle i den asiatiske madkultur. I dag er spisepinde udbredt som det traditionelle bestik i Kina, Japan, Korea, Vietnam og Thailand
Skeen var dog det først udviklede køkkenredskab i Kina, men i takt med at man begyndte at dyrke hvede og senere ris, blev skeen udkonkurreret af spisepinde.
Spisepinde er et par lige lange pinde, tilspidsede eller afrundede i den ene ende. Traditionelt bliver kun højre hånd benyttet til brugen, selv for venstrehåndede.
På vore breddegrader finder flere det vanskeligt at beherske spisepinde – der er dog masser af vejledning på nettet om brugen, f.eks her hvor det almindelige greb er visualiseret. Og naturligvis er YouTube oversvømmet med korte instruks film.
Materialet er traditionelt træ, bambus, metal eller endda i nyere tid mere utraditionelle materialer som plastik eller titanium.
Spisepinde bliver overalt i verden betragtet som meget hygiejniske, da muligheden for at overføre bakterier er minimale.
Spisepinde skal vaskes af i hånden.
Vores sortiment af spisepinde i træ og metal
Spisepinde i matsort lakeret træ (pakke med 5 par)
Længde 22,5 cm, diameter 9 mm, kr. 60,-
Spisepinde i metal (pakke med 5 par)
Længde 22,5 cm, diameter 0,5 mm, kr. 60,-
Se vores brede sortiment af spisepinde her:
https://denkinesiskebutik.dk/vare-kategori/spisepinde/
Vi fører også bordholdere med fine udsmykninger og udskæringer
– bordholdere er også vist i oversigten ovenfor