Beskrivelse
Japansk mandolinjern / grøntsagssnitter med 3 forskellige skær, samt slæde til at fastholde glatte fødevarer.
Mandolinjernet gør snittearbejdet til en leg og erstatter i flere tilfælde den japanske kokkekniv
En række grøntsager er mest delikate, når de er snittet helt tyndt, ikke mindst til lynstegning i en wok. Det gælder typisk grovere grøntsager som f.eks. kål. Ligeledes er den fleksible indstilling af skæret til forskellige tykkelser vigtigt i forhold til ensartet skivning af f.eks. gulerod med et fint og ensartet snit. Dette giver også bedre sautering, dvs . ikke kun udseendet påvirkes, også smagen bliver bedre!
Uden at forfalde til nørderi betyder de skarpere kanter, at grøntsager bevarer mere sprødhed og suger mindre fedt, når der ikke er flossede kanter.
De medfølgende 2 ekstra skærejern, “kamme” i to størrelser (fin og grov), giver mulighed for strimling af grøntsager i forskellige tykkelser, hvilket giver et smukt resultat i salater.
Til forskel fra et rivejern så skærer mandolinjernet, hvilket også giver et mere tørt og mere ensartet resultat.
Knivene er også velegnede til at rive faste oste.
Vores japanske mandolinjern er særdeles skarpt, står solidt fast og kniven sidder skråt placeret, så du ikke behøver at bruge kræfter. Slæden glider let, og holder fast i glatte grøntsager – og beskytter samtidigt fingrene!
Bredde: 6,5 cm
Længde: 31 cm