Beskrivelse
Wok gryde i jern, med træhåndtag, fladbundet til el, gas og induktion.
Denne variant er fremstillet med træhåndtag, kan enhånds-betjenes og er fladbundet.
De fladbundede varianter er velegnede til komfurer med el, keramisk eller induktion
Udbredelse og brug
Wok grydens store popularitet i asien og herhjemme skyldes, at den er velegnet til hurtig og sund tilberedning af mad.
Den særlige form betyder, at wok’en er fremragende til lynstegning af grøntsager, kylling eller rejer, som hovedingredienser til klassiske, asisatiske wokretter.
Lynstegning betyder at grøntsagerne bevarer deres sprødhed og næringsværdi, samtidig med at retterne derfor bliver velsmagende og hurtige at tilberede.
Den autentiske kinesiske wok fremstillet i jern er en meget alsidig pande, som ikke blot kan bruges til lynstegning “Stir fry”, men også til dybstegning, dampning og braisering. En wok er stadig et af de foretrukne redskaber, når der skal tilberedes sund og nærende mad med mindst mulig energiforbrug.
Fladbundet wok
Vi fører de 2 udgaver af den fladbundede wok gryde i jern med træhåndtag:
– Wok med træhåndtag, i to størrelser, som kan betjenes med een hånd
– Wok med 2 jernører, i 2 størrelser, som endvidere kan bruges på en grill eller et bål
Fladbundet wok
Ligeledes fører vi rundbundede varianter til brug sammen med især gaskomfurer.