Beskrivelse
Dampning med en asiatisk dampkoger i cedertræ er en af de sundeste måder, at tilberede fødevarer på.
Ved denne form for kogning bibeholdes flest mulig vitaminer, samtidig med at smag og farve ikke udvandes, som ved traditionel kogning i vand.
Endvidere opsuger dampkogeren fugten fra råvarerne således at de beholder deres sprødhed.
Anvendelse
Traditionelt placeres dampkogeren i en wok med kogende vand. På den måde sker tilberedningen ved hjælp af intens varm damp, og dampkogeren bidrager endvidere til maden med en fin delikat duft.
Dampkogeren kan også placeres i en gryde, ovenpå en gryde, eller i en stegepande, blot må den ikke koge tør.
Den Kinesiske Butik importerer asiatisk dampkoger i cedertræ direkte fra producenten, og vi har valgt en version, der er hygiejnisk og med en rengøringsvenlig bambusrist uden beviklinger, hvor madrester kan sætte sig fast og være svære at vaske af.
Materiale
Cedertræ er præcist som bambus unikt og særdeles velegnet til dampning, idet materialet opsuger fugten fra råvarerne under dampningen således at fødevarerne ikke fremstår våde, men derimod med en fast og lækker konsistens.
Dampkogeren i cedertræ er særligt dekorativ og smukt håndværksmæssigt udført.
Vi fører også en serie i bambus, der tilbyder en ekstra stor størrelse på 30 cm i diameter
Lav dine egne Dumplings
Dumplings er utroligt velsmagende og dampkogeren er helt nødvendig for at kunne tilberede dem.
Dumplings blev opfundet i de kinesiske tehuse hvor man ønskede at servere dampede små retter, som tilbehør til teen.
I dagens Kina og overalt i fjernøsten er dampede dumplings fortsat en meget populær spise på restauranter eller som ”streetfood” og en delikat måde at servere mad på.
Den Kinesiske Butik tilbyder et Dumpling sæt til kr. 49,50 kr. så du let og hurtigt kan fremstille dine egen dumplings.