Beskrivelse
Dampning med asiatisk dampkoger i bambus er en af de sundeste måder, at tilberede fødevarer på.
Ved denne form for kogning bibeholdes flest mulig vitaminer, samtidig med at smag og farve ikke udvandes, som ved traditionel kogning i vand.
Endvidere opsuger bambusdampkogeren fugten fra råvarerne således at de beholder deres sprødhed.
Vi fører Den Asiatiske Dampkoger i følgende størrelser: 15 cm, 20 cm, 25 cm og 30 cm i diameter.
Anvendelse
Kineserne placerer dampkogeren i en wok med kogende vand. På den måde sker tilberedningen ved hjælp af intens varm damp, og dampkogeren bidrager endvidere til maden med en fin delikat duft.
Dampkogeren kan også placeres i en gryde, ovenpå en gryde, eller i en stegepande, blot må den ikke koge tør.
Den Kinesiske Butik importerer dampkogere direkte fra producenten i Sydkina, og vi har valgt en version der er hygieinisk og med en rengøringsvenlig bambusrist uden beviklinger, hvor madrester kan sætte sig fast og være svære at vaske af.
Materiale
En asiatisk dampkoger i bambus – er selvsagt udført i bambus.
Dette helt fantastisk materiale benyttet på denne måde er både smukt, holdbart og bæredygtigt i produktion.
Vi fører dog også en variant i cedertræ, der er et helt unikt materiale med en særlig glød.
Lav dine egne Dumplings
Dumplings er utroligt velsmagende og dampkogeren er helt nødvendig for at kunne tilberede dem.
Dumplings blev opfundet i de kinesiske tehuse hvor man ønskede at servere dampede små retter, som tilbehør til teen.
I dagens Kina og overalt i fjernøsten er dampede dumplings fortsat en meget populær spise på restauranter eller som ”streetfood” og en delikat måde at servere mad på.
Den Kinesiske Butik tilbyder et Dumpling sæt til kr. 49,50 kr. så du let og hurtigt kan fremstille dine egen dumplings.