Beskrivelse
Fra Yangjiang i Sydkina importerer vi en lækker, traditionel kinesisk flækkekniv i rustfrit stål.
– der findes mange ord og betegnelser for denne kinesiske kniv, f.eks. de engelske udtryk Chopping knife, Chopper eller Cleaver.
Vi vælger derfor det gode danske begreb “flækkekniv” og dermed opstår vores begreb, Traditionel Kinesisk Flækkekniv
Den er uundværlig i det kinesiske køkken og er en rigtig alt-mulig-kniv, som ikke kun bruges til at hakke, men også til at skære og udskive med.
Vi har valgt størrelse No.3, som er mest alsidig.
Bladet måler 8,5 x 19 cm og er en forholdsvis tung kniv, hvilket gør at kniven arbejder for dig.
Den forreste del af knivbladet bruges til udskivning, strimling og filettering, mens den bageste del bruges til flækning af ben.
Den flade side af knivbladet bruges til at knuse med f. eks. hvidløg og til at transportere udskårne ingredienser ned i woken.
Den Kinesiske Butik har udover ovenstående serie også et udvalg fra Masahiros kendte japanske kokkeknive samt flere andre knive til det asiatiske og andre køkkener.