Beskrivelse
Vores serie af kokkeknive i damaskusstål er – af helt naturlige årsager – navngivet “Damascus”.
Damaskusstål (eller damascering) er betegnelsen for stål, der gennem en særlig fremstilling og bearbejdningsproces kommer til at bestå af skiftende, tynde lag, dels af hårdt, kulstofrigt stål og dels af stål med et lavere kulstofindhold. Dette sidste stål er til gengæld sejere. Damaskusstål kombinerer derfor stor hårdhed, sejhed og elasticitet med evnen til at holde en skarp æg længe.
Historisk var sværdklingerne fremstillet i Damaskus vidt berømte for netop deres holdbarhed og skarpe klinger. Teknikken gik af ukendte årsager tabt, men er siden genopdaget og genoptaget.
Kombinationen af sejhed, elasticitet og holdbar skarphed er af indlysende grunde særdeles velegnet til kokkeknive.
Denne serie knive er fremstillet med en kerne af VG-10 stål og udenom er viklet 67 lag kulstofrigt stål. Ved ætsning træder mønsteret fra de mange lag stål tydeligt frem og giver knivene et dekorativt islæt.
Knivene er godt afbalancerede med et professionelt udtryk og holder skarpheden længe.
Serien består af 4 varianter:
Santuko traditionel japansk kokkekniv, til universel anvendelse.
Knivens æg er slebet på begge sider, bladet er 20 x 5 cm og knivens totallængde er 33 cm
Pris kr. 548,-
Nakiri bredbladet japansk kokkekniv, traditionelt anvendt til grøntsager.
Trods sit kraftige udtryk er Nakiri knive ikke designet til at flække kød mm.
Knivens æg er slebet på begge sider, bladet er 17 x 6 cm og knivens totallængde er 30 cm
Pris kr. 548,-
Brødkniven har et blad på 20 x 3 cm og en totallængde på 34 cm
Pris kr. 498,-
Urtekniven har et blad på 9 x 2,5 cm og en totallængde på 20 cm.
Pris kr. 298,-
Hele serien leveres i eksklusive æsker, der gør dem særdeles velegnede som gaver.
Den Kinesiske butik importerer selv direkte fra producenten og kan derfor sælge disse fremragende knive til en favorabel pris.
Ligeledes fører vi et bredt udvalg af japanske kokkeknive, såvel en prisvenlig serie som vore eksklusive knive fra Masahiro, der har sit udspring i fremstillingen af samurai sværd.