Beskrivelse
Vores serie af kokkeknive i damaskusstål er – af helt naturlige årsager – navngivet “Damascus”.
Denne variant af serien er særligt eksklusiv med en ekstra fin æstning af bladet og skæfte af ibenholt
Damaskusstål (eller damascering) er betegnelsen for stål, der gennem en særlig fremstilling og bearbejdningsproces kommer til at bestå af skiftende, tynde lag, dels af hårdt, kulstofrigt stål og dels af stål med et lavere kulstofindhold. Dette sidste stål er til gengæld sejere. Damaskusstål kombinerer derfor stor hårdhed, sejhed og elasticitet med evnen til at holde en skarp æg længe.
Historisk var sværdklingerne fremstillet i Damaskus vidt berømte for netop deres holdbarhed og skarpe klinger. Teknikken gik af ukendte årsager tabt, men er siden genopdaget og genoptaget.
Kombinationen af sejhed, elasticitet og holdbar skarphed er af indlysende grunde særdeles velegnet til kokkeknive.
Ekstra hårdt stål – VG10
Denne serie knive er fremstillet med en kerne af VG-10 stål og udenom er viklet 67 lag kulstofrigt stål. Ved ætsning træder mønsteret fra de mange lag stål tydeligt frem og giver knivene et dekorativt islæt.
Knivene er godt afbalancerede med et professionelt udtryk, de kan blive særdeles skarpe og holder skarpheden længe.
Serien består af 3 varianter:
(rækkefølgen er øverst til nederst jvnf gruppe billede med alle tre knive)
- Kokkekniv, til universel anvendelse
- Nakiri bredbladet japansk kokkekniv, traditionelt anvendt til grøntsager
- Santuko, traditionel japansk kokkekniv
Hele serien leveres i eksklusive æsker, der gør dem særdeles velegnede som gaver.
Den Kinesiske butik importerer selv direkte fra producenten og kan derfor sælge disse fremragende knive til en favorabel pris.
Bemærk også “søster serien” i Damscusstål / VG10 kerne, med en lidt anden ætsning og lidt andre varianter herunder brødkniv og urtekniv.
Ligeledes fører vi et bredt udvalg af japanske kokkeknive, såvel en prisvenlig serie som vore eksklusive knive fra Masahiro, der har sit udspring i fremstillingen af samurai sværd.